Promotivni materijal

Najam kancelarije

Najam učionice, ureda, radnog stola i sale za sastanke

Želite unajmiti ured, radni stol, kancelariju, učionicu, sale za sastanke, prezentaciju, seminar i sl edukaciju.

Predavač ste ili instruktor, ne želite plaćati skupe zakupe? Trebate samo učionicu ili one to one salu za povremenu nastavu ili seminare?

​Interlingua Poslovni Centar posjeduju modernu salu za sastanke manjeg kapaciteta do 12 učesnika ili konferencijsku salu, kapaciteta od 15 do 30 učesnika opremljenu po modernim standardima i savremenom opremom, koja će vašim klijentima odati vašu profesionalnost i kvalitet.

Sala je idealna za službene sastanke, video konferencije, grupni rad i profesionalne prezentacije, seminare i sl. edukacije. Bez obzira na svrhu sastanka, naše su prostorije osmišljene tako da se možete usredotočiti bez prekidanja ili odvlačenja pažnje.

Uz korištenje konferencijske sale klijenti besplatno na korištenje dobijaju:

– WIFI
– whiteboard
– OHP projektor

posebno se mogu povoljno unajmiti

– Kopir aparat ili printer

– Projektor

Kontaktirajte nas putem emaila dogovorićemo se!!

info@interlingua.ba

Najam konferencijske sale ili sale za sastanke moguć je isključivo uz prethodnu rezervaciju!

*Virtual 4Xx*

Paket uključuje ograničeno korištenje učionice, ureda, sale za sastanke ili seminar u skladu sa Vašim potrebama, (od 10 do 12 polaznika/učesnika, za više prema dogovoru) i to 4h dnevno, od ponedjeljka do petka, od 9h do 13h ili od 13h do_17h uz besplatan internet, upotrebu OHP, te uz povoljan najam projektora, printera i sl.  Cijena sedmičmog zakupa: na upit!!  Vikendom cijena se uvećava za 30-40%

 

*Virtual 2Xx*

Paket uključuje ograničeno korištenje učionice, ureda, sale za sastanke ili seminaru skladu sa Vašim potrebama, (od 10 do 12 polaznika/učesnika, za više prema dogovoru) i to 2h dnevno, od ponedjeljka do petka, od 10h do 12h, 12h do 14h, 14h do 16h uz besplatan internet, upotrebu OHP, te uz povoljan najam projektora, printera. Cijena zakupa na upit! Vikendom cijena se uvećava za 30-40%

 

*Virtual TM – Tailor Made*

Paket je skrojen prema Vašim potrebama i uključuje korištenje ureda po dogovoru i u sukladno njima, besplatan internet, upotrebu printera, sale za sastanke ili seminar. Cijena zakupa se obračunava ovisno o Vašim potrebama, po jednom satu korištenja, te na toj osnovi radimo ponudu i prilagođavamo cijenu zakupa uz mogućnost arhiviranje i skladištenje dokumentacije. Cijena jednog sata na upit! 

Virtualni ured

Virtualni ured – Zakup poslovne adrese!

Otvarate firmu, preduzeće, tvrtku, a ne želite plaćati skupe zakupe? Trebate samo ured za povremene sastanke ili seminare? Trebate poslovnu adresu, radni stol ili ostale dopunske poslovno-administrativne usluge. Smanjite Vaše troškove!!


Mjesečni zakup poslovne adrese, cijena 100KM+PDV


Interlingua Poslovni Centar Vam upravo to omogućuje! Pružamo usluge zakupa radnog stola cooworking, sa ili bez poslovne adrese za firme, tvrtke, udruženja, NVO, NGO, kojima nije potreban stalan poslovni prostor.


Zakup poslovne adrese – osnovni paket podrazumijeva zakup adrese tj registraciju Vaše firme na našoj adresi, poštansko sanduče tj prijem pošte, te preuzimanje iste u našem prostoru. Ukoliko želite da istu proslijedimo Vama, periodično ili svakodnevno po primitku onda se cijena uvećava za date troškovre.


Sala za sastanke

Zatreba li Vam formalniji prostor za organiziranje sastanaka i prezentacija, IPC posjeduje salu za sastanke kapaciteta do 10 ljudi, potpuno opremljena za tu svrhu, projektor, bijela tabla, kopir, stolovi, stolice, korištenje mini kuhinje, nus prostorije i sl. koja se nalazi u strogom centru Sarajeva i koja posjeduje moderniju opremu.

Virtualni ured – zakup radnog stola omogućuje:

IPC svojim klijentima pruža mogućnost, uz zakup poslovne adrese, i najam radnog stola kako bi u ugodnom i mirnom okruženju bili maksimalno učinkoviti.

 


OSNOVNI PAKET
Uz korištenje radnog stola ovaj paket uključuje:
• Korištenje WIFI(u granicama limita)
• Mogućnost korištenja vlastitog računara
• Korištenje nus prostorija
• Korištenje projektor, TV za prezentaciju

Rezervacija smještaja

Apartman Theatre View – Sarajevo

Posjećujete Sarajevo, trebate stan na par dana, na poslovnom ste putu, onda je ovo idealna prilika za Vas!!

Stan na dan u strogom centru grada.

Prostran, čist apartman u strogom centru grada, 10 metara od Narodnog pozorišta i održavanja manifestacije Sarajevo Film Festival, brz WiFi, opremljena kuhinja sa svim neophodnim stvarima za one koji imaju volje kuhati. Parking u blizini, kod pozorišta ili BBI podzemna garaža, 50-ak metara od stana, gdje možete ostaviti auto. Vlasnik je fenomenalan, uvijek spreman pomoći savjetima gdje i šta posjetiti kao i odličnim preporukama restorana i mjesta za izlazak. Cijena po danu, na upit!

Nazovite ODMAH, pošaljite SMS i izvršite rezervaciju na 062 910 408.

Rezevacija Hotela ili Motela za Vas 

 

Želite rezervirati hotel ili motel, pronaći najbolju lokaciju, uštediti novac, obratite se nama. Mi ćemo za Vas izabrati najbolju moguću varijantu.

Pronađite odgovarajući smještaj u Bosni i Hercegovini i napravite rezervaciju po najpovoljnijim cijenama. Zašto? Zato što imamo extra ugovore sa ponuđačima usluga. Veliki izbor hotela, motela, pansiona, hostela. Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, pružaju djelomičnu ili potpunu uslugu koja obuhvaća spavanje, prehranu, zabavu i sve ostalo prilagođeno potrebama gostiju.

Moteli (većina) pružaju  svojim gostima daleko neformalniju i opušteniju atmosferu, u odnosu na hotele, tako se između ostalog – očekuje da gost sam odnese svoju prtljagu u svoju sobu, a i mnoštvo usluga koju hoteli nude svojim gostima – po motelima ne postoji.

Rezervirajte najbolje hostele u Sarajevo sa nama ostvarujete popuste.

Hosteli su mjesta susreta koja omogućavaju individualnu raznolikost, jednostavnu i prijateljsku atmosferu, a sve to po niskim cijenama. Postati hosteler (ferijalac), ako to želite, ne predstavlja nikakav problem jer ne postoje nikakva ograničenja za to, svi su dobrodošli, nezavisno od godina, nacionalnosti, vjerske ili rasne pripadnosti.

Hosteli su idealna mesta za individualne putnike, porodice sa djecom i razne grupe (školske, sportske i dr.). Hostel je vrsta smeštaja koji najčešće posećuju bekpekersi iliti pretežno mlađi ljudi koji sa rancem na leđima putuju gde žele i kada žele, nastojeći da količinu novca kojom raspolažu iskoriste tako da njihov put traje što duže. Baš zbog toga su hosteli interesantni, jer su cijene noćenja višestruko manje nego u hotelima.

Druga stvar koja ih razlikuje od hotela je to što su, uslovno rečeno, manje komforni. Oni su manje formalni oblik smještaja i atmosfera je većinom opuštena. Dok hotel obezbeđuje izvesnu dozu privatnosti, hostel ima upravo suprotan cilj: da omogući upoznavanje i druženje sa mladima iz bukvalno svakog kutka sveta.

Pozovite nas +387 033 202 976

Prevodilačke usluge

Prevodilačke usluge i usluge lektorisanja. 

IPC svojim klijentima nudi prevodilačke usluge na svim svjetskim jezicima. Ukoliko imate odličan proizvod ili uslugu, jezik ne bi trebao biti prepreka uspješnom poslovanju.

Naša usluga obuhvata prevoditelja za poslovne sastanke ili turistički obilazak grada, usluge prevođenja promotivnog materijala, pisano, simultano ili konsekutivno prevođenje i sl. Mogućnost najma opreme kod naših partnera.

Pisano prevođenje: Cijena po stranici od oko 1500 karaktera 15KM+PDV

Konsekutivno i Simultano prevođenje, cijena po danu i po dogovoru uz mogućnost najma opreme u suradnji sa našim partnerima.

Ekskurzije i izleti

Edukacije + Izleti ili Vikend aranžmani u i oko Sarajeva, ali i u BiH i regionu. Cijene na upit!

Provedite nezaboravan izlet, vikend ili višednevni aranžman u Sarajevu! Učite strane jezike, poslovnu informatiku ili administrativne vještine. Zabaviti se, upoznajte se sa znamenitostima olimpijskog grada, noćnim životom, provozajte se sarajevskom žičarom, posjetite poznata sarajevska izletišta ili uzmite učešća u poznatim manifestacijama grada poput SFF, Jazz festivala ili Sarajevske zime, i sl.

Za Vas organizujemo fakultativne izlete u Mostar, Tešanj, Kraljevu Sutjesku, Kravice, Buna, Una, dolinu Neretve, te mnoga jezera, rijeke i nacionalne parkove BiH. Naša škola organizuje ljetnje i zimske boravke, a po želji, za organizovane grupe, i tokom cijele godine. Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, njena metropola i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sjedište Kantona Sarajevo. Naš Centar Interlingua je smješten u samom centru grada, kod Narodnog pozorišta, udaljen desetak metara od mjesta na kojem se organizira SFF.


Smještaj

Smještaj može biti u hostelima, motelima, hotelima, rezidencijama i apartmanima ovisno o vlastitim željama pojedinaca ili grupa polaznika. Svaki polaznik unaprijed izražava želju za ponuđenim varijantama smještaja.


Aranžmani – Šta ćemo posjetiti?? Gdje na ekskurziju, izlet…??

 

Aranžmani mogu biti jednodnevni, višednevni, vikend ili produženi vikend, sa i bez doručka, sa smještajem, individualni ili grupni. Izleti, ekskurzije, škole u prirodi!

Bosna i Hercegovina

Edukacija

Upišite intenzivni kurs stranog jezika ili neki drugi po izboru uz koji ćete unutar cijene imati obezbjeđen smještaj. Prevoz ovisno o želji grupe može biti obezbjeđen. Kakvi su to kursevi? To su intenzivni kursevi koji uključuju kurs, smještaj i ostale turističke aktivnosti.

PRIJAVITE SE ODMAH!! SKROJIĆEMO ZAJEDNO NAJBOLJI ARANŽMAN ZA VAS. Namijenjeni su polaznicima, koji žive van Sarajeva, širom BiH, regiona ali i EU, a koji  žele spojiti ugodno sa korisnim, pohađati neki od kurseva iz naše ponude, naučiti nešto novo. Cijena ovisi o tipu smještaja, vrsti edukacije te dodatnim aktivnostima.

Organizacija događaja, sajmova, team building-a

Sajam stipendija i visokog obrazovanja – High Educations Fairs

Sajam stipendija i visokog obrazovanja je jedinstven i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna bh.građanima za visoko obrazovanje u BiH i inozemstvu.

Sajam ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja jer stipendije i drugi oblici finansijske potpore mogu pridonijeti proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanja za ranjive društvene skupine, povećati međunarodnu mobilnost akademske zajednice te poticati izvrsnost studenata.

Glavni cilj Sajma je predstaviti dostupne programe financijske potpore i stipendija za studente za studij u BiH i inozemstvu.  Na Sajmu tradicionalno izlažu institucije koje nude stipendije i razne oblike finansijske potpore za studij u BiH i inozemstvu, a na njemu sudjeluju i institucije koje će predstaviti svoje studijske i obrazovne programe, usluge prijevoda prijavne dokumentacije, kurseva stranih jezika te institucije koje u svojoj ponudi imaju obrazovne programe i usluge.

Na ovaj način, Sajam postaje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe u BiH i inozemstvu. Svoje programe stipendiranja i prateću obrazovnu ponudu predstavit će bosanskohercegovačka i inozemna visoka učilišta, državne institucije, veleposlanstva i strani kulturni centri, kompanije, firme, zaklade i neprofitne organizacije. Sajam je namijenjen svim zainteresiranima za stipendije i druge oblike finansijske potpore, a posebno srednjoškolcima koji se pripremaju za studij, studentima svih razina studija te mladim profesionalcima zainteresiranim za ostvarivanje obrazovnih ciljeva u BiH i inozemstvu

Beijing Education Fair – Sajam kineskih obrazovnih institucija iz Pekinga, hotel Holiday Inn, 17.maj’18

Predstavnici srednjih i visokih obrazovnih institucija iz Pekinga prezentirali su danas na sajmu obrazovanja u Sarajevu mogućnosti stipendiranja bh. studenata kao i razmjene studenata i učenika te spremnost da svoje studente upisuju na bh. univerzitete odnosno srednje škole. Sajam je organizovala pekinška agencija WECO-OULU u saradnji sa Interlingua d.o.o. Sarajevo.

Ciljevi skupa su promoviranje međunarodnog obrazovanja, pokazati kvalitetu obrazovanja u Pekingu i približiti ga bh. studentima da bi uvidjeli prednosti studiranja, ali i jačanje suradnje studenata i profesora s obje strane te promoviranje suradnje dviju država. Osim studenata koji studiraju kineski, mogu se prijaviti i studenti s drugih struka. To i jeste najveća prednost skupova poput ovog današnjeg. Takođe namjera pekinških institucija je da upisuju vlastite studente na bh.univerzitete.

Na sajmu je bilo prisutno preko 400 zvanica.

Team Building

Team Building podrazumjeva širok spektar aktivnosti osmišljen isključivo za poboljšanje timskog rada. On je važan faktor u bilo kojem okruženju. Individualci nekad zadaju dosta muke poslodavcima da skroje pravi i učinkovit tim sa jednim ciljem. Da li želite da poboljšate efikasnost i učinak Vašeg tima? Da li Vam za to treba pouzdan team building partner? Biće nam zadovoljstvo da zajedno, kroz team building razvijamo timski duh, ojačamo odnos povjerenja Vaših uposlenika! Dozvolite nam da Vam kroz naše outdoor/indoor aktivnosti pomognemo da unaprijedite razvijete kvalitetnije medjuljudske odnose i olakšate asimilaciju novih kolega.  Naši inovativni team building programi su prilagodjeni Vašim ciljevima. Naše aktivnosti su atraktivne, zabavne i uzbudljive i uvek daju željene rezultate koji će višestruko isplatiti Vašu investiciju.

Poseban fokus team buildinga je izvlačenje najboljeg iz cijelog tima kako bi se osigurao samorazvoj, pozitivne komunikacije, vještine rukovođenja te sposobnost da zajednički rade kao tim, a posebno prilikom problema koji je potrebno riješiti. Mnogi poslodavci muku muče kako da individualce pretvore u učinkovit tim. Zato! Obratite nam se s povjerenjem i svoj tim predajte u naše ruke. U ugodnoj atmosferi i opuštajućem okruženju, poslovne kolege će motivirani udružiti snage i kroz zabavne aktivnosti i zadatke, učvrstiti povjerenje, uskladiti kreativno razmišljanje te poboljšati međusobnu komunikaciju.


Dnevne ili večernje aktivnosti

Team Building aktivnosti koje mogu biti dnevne i večernje, kao npr. : timska olimpijada, potraga za blagom, timski zadaci, eko akcija..itd..aktivnosti za vecernja dogadjanja: karaoke, tombola, kviz ili sl.,


Postoje outdoor i indoor aktivnosti

Outdoor

Na raspolaganju trebaju biti:  tereni na otvorenom za košarku, odbojku, rukomet, tenis i mali fudbal,  mnogobrojne staze, čist i svjež vazduh, mir i tišina, bez saobraćaja, staze za  biciklizam, jahanje, trčanje ili hodanje. Fudbalski teren za rekreaciju po mogućnosti na najfinijoj umjetnoj travi stadiona napravljenog po FIFA standardima.


Indoor

Na raspolaganju trebaju biti:  kuglana, stolni tenis ili pikado, bazen ili sl.

Trajanje:  2,5-4h

Lokacija: Na otvorenom i zatvorenom prostoru. Moguća je kombinacija otvorenog i zatvorenog prostora u slučaju lošeg vremena.

 


Primjer!

Opis: Igre mogu imati  više mogućnosti kao npr:

1) Team building se sastoji od jedne igre, odnosno timovi sastavljaju od zadanog materijala određene figure ili predmete prikladni za natjecanje i sl., zatim održe prezentaciju i na kraju svi sudjeluju u odabranoj aktivnosti vezanoj za taj predmet.

2) Team building se sastoji od 3 igre, prve dvije nisu natjecateljske već povezuju članove tima, dok se treća sastoji od sastavljanja zadanog predmeta od raspoloživog materijala koji je puno jednostavniji, ali zahtjeva kreativnost. Zatim prezentacija i malo natjecanje.


Svrha ovakvog team buildinga:

 • Razvijanje timskog duha.
 • Poticanje kreativnih ideja i primjena istih.
 • Vježbanje prezentacija na duhoviti i opušteni način.
 • Demonstracija koristi timskog rada.
 • Bolja povezanost članova tima.
 • Poboljšanje komunikacije.
 • Snalaženje u novim situacijama.
 • Pronalaženje rješenja u “na prvi pogled” nemogućih problema
 • Zbližavanje članova tima kroz zabavu i smijeh.

Program:

1) Team building od 1 igre

 • Uvodni govor sa pojašnjenjem svrhe organizacije team buildinga.
 • Podjela u timove.
 • Podjela kuvertiranih zadataka i materijala od kojeg treba izraditi zadani predmet.
 • Vrijeme za sastavljanje 2,5 sata.
 • Prezentacija 3 minute po timu.
 • Odlazak na utrku i utrka. Utrka traje između 5 – 20 minuta ovisno o stazi.
 • Proglašenje pobjednika

2) Team building od 3 igre:

 • Uvodni govor sa pojašnjenjem svrhe organizacije team buildinga.
 • Podjela u timove i prvog zadatka kada timovi biraju svoje ime.
 • Prezentacija zašto su odabrali baš taj naziv.
 • Drugi zadatak u kojem svaki tim dobije različiti zadatak, a drugi timovi moraju pogađati što je pojedini tim imao kao zadatak.
 • Izrada predmeta od zadanog materijala, ponovno prezentacija rješenja i malo natjecanje. Ova igra je u manjem obimu od sastavljanja vozila i vrijeme za ispunjavanje zadatka je kraće.

• Nakon natjecanja proglašenje pobjednika.

Administrativno-poslovna podrška

Administrativne usluge

Pružamo sve usluge uredskih, sekretarskih/tajničkih/ i dostavljačkih poslova: Prijava i odjava radnika, Registracija vozila, kupo-prodaja vozila; Odlasci u sud, općinu, banku, poštu, PIO, ZZO, poresku upravu; Prijava/odjava stranaca, odlazak u konzulat, popunjavanje aplikacija za vizu, uplate tax-i ; Sređivanje papirologije kod notara u procesu kupo-prodaje nekretnine, utvrđivanja vlasništva iste, ostvarivanja obiteljskih prava, nasljedstva; Pripremanje papirologije za notara, računovođu; Priprema kreditne papirologije u bankama; Pomoć oko uvoza/izvoza robe (packing liste); Pisanje službenih dopisa na bosanskom, hrvatskom, srpskom, engleskom, njemačkom, turskom, arapskom, kineskom, ruskom, francuskom i talijanskom jeziku.


Usluge su slijedeće:

 1. Administrativna asistencija klijentu

Administrativna asistencija klijentu i suradnja s javnim bilježnicima i odvjetnicima pri osnivanju, prijenosima i prodaji udjela u firmama, kompanijama, trgovačkim društvima, i sl.


 1. Pružanje usluga uredskih i sekretarskih(tajničkih) poslova

Pružamo sve usluge uredskih, sekretarskih (tajničkih) i dostavljačkih poslova: odlasci u PU, banku, poštu, penziono, zdravstveno osiguranje; pomoć oko uvoza/izvoza robe (packing liste), pisanje službenih dopisa na bhs jezicima, engleskom, njemačkom, turskom, arapskom, francuskom i talijanskom jeziku, izvještavanje i sl.

Plaćanje po satu ili učinku !

 1. Davanje usluga sjedišta

Nudimo uslugu sjedišta firme – na našoj adresi možete imati svoje središte. Mi brinemo za Vašu poštu i obavještavamo Vas o svim novostima.

 1. Prijevodi, sudske ovjere dokumenata

Pružamo sve prevodilačke usluge na/sa B-H-S jezik, slovenački/og, makedonski/og,, engleski/og,, njemački/og,, arapski/og, turski/og,, francuski/og, i talijanski/og, jeziku.

Prijevode vršimo prema našem cjeniku. Slobodno nam se obratite.

 1. Organizacija i suradnja s različitim stručnjacima

Imamo široku bazu suradnika; arhitekata, geodeta, odvjetnika i drugih

 1. Davanje usluga osiguranja

Neovisno o tipu osiguranja, dogovaramo najpovoljnija osiguranja s osiguravajućim kućama te vodimo evidencije o isteku istih.

 1. Suradnja sa špediterima

Obavljamo poslove suradnje sa špediterima u vezi svih carinskih poslova klijenata. Izrađujemo packing liste i popratnu dokumentaciju za izvoz. Izvještavamo o robnoj razmjeni sa zemljama EU za Intrastat.

 1. Registracija plovila i vozila

Da biste imali više vremena posvetiti se glavnom poslovanju, prepustite nama brigu o registracijama Vaših vozila ili plovila, pravovremeno ćemo Vas izvjestiti o isteku istih i poduzeti potrebne radnje.

Promotivni materijal

Želite kupiti majicu, za sebe ili kao poklon drugome!? Naručite odmah putem emaila info@interlingua.ba. Cijena na upit! Tel 033 202 976. Nazovite odmah i saznajte više!! NOTE: Kupovinom artikla pomažete projektu “Znanje za sve” da i socijalno ugrožena populacija ostvari priliku za vlastitu edukaciju. Hvala unaprijed!
Želite kupiti šoljicu, za sebe ili kao poklon drugome!? Naručite odmah putem emaila info@interlingua.ba. Cijena na upit! Tel 033 202 976. Nazovite odmah i saznajte više!! NOTE: Kupovinom artikla pomažete projektu “Znanje za sve” da i socijalno ugrožena populacija ostvari priliku za vlastitu edukaciju. Hvala unaprijed!
Želite kupiti bilježnicu, za sebe ili kao poklon drugome!? Naručite odmah putem emaila info@interlingua.ba. Cijena na upit! Tel 033 202 976. Nazovite odmah i saznajte više!! NOTE: Kupovinom artikla pomažete projektu “Znanje za sve” da i socijalno ugrožena populacija ostvari priliku za vlastitu edukaciju. Hvala unaprijed!
Želite kupiti olovku, za sebe ili kao poklon drugome!? Naručite odmah putem emaila info@interlingua.ba. Cijena na upit! Tel 033 202 976. Nazovite odmah i saznajte više!! NOTE: Kupovinom artikla pomažete projektu “Znanje za sve” da i socijalno ugrožena populacija ostvari priliku za vlastitu edukaciju. Hvala unaprijed!