Edukacioni Centar Interlingua

Kratke informacije o nama, misija i vizija

Title

Edukativni centar Interlingua za strane jezike, usluge, obuke u profesionalnim i radnim veštinama je jedna od prvih privatnih centara u Ex-Yu, te prva u prihvatanju i primjenjivanju suvremenih obrazovnih metoda. Prva od svih EC koja je bila u funkciji outsourcing-a za Univerzitete u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici.  Jedan od najinovativnijih centara u BiH i regionu. Naš cilj je ojačati kompetencije građana u smislu: boljeg statusa istih kod poslodavaca, izgradnje karijere, jačanje pozicija mladih pri zapošljavanju, kao i prevencije dugoročne nezaposlenosti, pomoći u sticanju novih znanja i vještina radi lakšeg zapošljavanja, te podrške razvoju preduzetništva, stvaranju pretpostavki za otpočinjanje poduzetničkog poslovanja i kvalitetnog ulaganja u obučavanje i obrazovanje svih zainteresovanih lica.

Kodeksi In_škole

SUVREMENE METODE

Nastava je zasnovana na principu komunikativne didaktike i interakcije. Osnovna metoda u pristupu podučavanja je tzv. TPC/PPP, Prezentiraj, Prakticiraj, Primjenjuj.

RAZNOVRSNI KURSEVI

Preko 100 obuka i kurseva iz oblasti: općih, poslovnih i stručnih stranih jezika, poslovne informatike, daktilografije, radnih vještina, administracije, ugostiteljstva.

Zašto izabrati Nas ?

Ovo je par razloga zašto smo mi pravi izbor za Vas .

Edukativni centar za strane jezike i obuke u profesionalnim i radnim veštinama je jedna od najmodernijih obrazovnih privatnih edukacionih centara u BiH i regionu. Osnovana je od strane privatnog pojedinca, poduzetnika i usmjeren je ka izučavanju stranih jezika, stručnom obrazovanju i obučavanju nezaposlenih i zaposlenih osoba. Naš cilj je ojačati kompetencije građana u smislu boljeg statusa kod poslodavaca, izgradnje karijere, jačanje pozicija mladih pri zapošljavanju, kao i prevencija dugoročne nezaposlenosti, pomoć u sticanju novih znanja i vještina radi lakšeg zapošljavanja i podrška razvoju preduzetništva, stvaranje pretpostavki za otpočinjanje poslovanja i kvalitetno ulaganje u obučavanje i obrazovanje zainteresovanih lica.

Promovišemo lični i profesionalni razvoj osoba koje pohađaju naše obuke i pružamo im kvalitetno obrazovanje kroz praktično orijentisane obuke. Drustveno smo odgovorna firma. Obuke su prilagođene aktuelnim potrebama u privredi i omogućavaju lakše snalaženje u svijetu promjena.

Šta je VAŽNO pri odabiru škole stranih jezika

Kratka historija Interlingue

Preko 30 godina rada

Edukacioni centar za strane jezike, usluge i ostalo obrazovanje Interlingua Sarajevo je lider u suvremenim metodama podučavanja u regiji, a u novembru 2018. godini je obilježila 30 godina postojanja. Školu je osnovao gospodin Edin Hadžić, 1988. godine, kao prvi privatni centar koji je u to vrijeme pružao usluge podučavanja stranih jezika u Ex-YU regiji. Od samog osnivanja glavni cilj škole je bio da pruži kvalitetno podučavanje stranim jezicima, obezbjedi kompetentan kadar, adekvatne treninge za predavače, kontinuitet usavršavanja, kao i  najkvalitetnije materijale za rad. Sa velikim entuzijazmom se krenulo u realizacija navedenih ciljeva. Pored nekolicine veoma jakih državnih institucija za učenje stranih jezika, u to vrijeme, posao za menadžera Interlingua-e  nije bio nimalo lagan. S obzirom da je bila prvi privatni centar,  postala je veoma atraktivna za tadašnju klijentelu i veoma brzo postala konkurentna na tržištu.

Škola nije prekidala svoj rad, čak je u pojedinim teškim periodima ratnih zbivanja, 1992-1995, pa sve do 2000.g. ostajala sama na tržištu što joj je pružilo više prilika da stekne neka nova iskustva.

Periodu od 1994-2009 škola postaje jedan od oblika outsourcing-a za nekoliko univerziteta, u Sarajevu, Zenici i Mostaru. Škola postaje centar za obuku, provjeru znanja i ocjenjivanje studenata.

Godine 2000, 2002. i 2005. gosp. Hadžić odlazi u London i uspješnim pregovaranjem uspijeva pridobiti pažnju menadžera iz UK, konkretnije  IHWO International House World Organization, ESL School London, Bell International, a nakon toga  krajem 2005. godine škola se pridružuje IHWO organizaciji.

 

Nakon 9 godina članstva naša škola napušta IHWO organizaciju, te nastavlja sa preuzetim standardima potpuno samostalna u svome radu.

Krajem 2015.g. Interlingua prosiruje svoju djelatnost, te pored postojeće djelatnosti otvara Centar za poslovnu informatiku web i grafički dizajn, projektovanje i programiranje, Centar za profesionalne i radne vještine, te Centar za poduzetništvo. Značajan projekat iz tog razdoblja je DLC projekat u organizaciji EC-EU. Design Language Courses je dvogodišnji program obuke visokih državnih službenika.

Interlingua takođe organizuje ljetnje škole u zemlji i inozemstvu, edukativne turisticke aranzmane, izlete, ekskurzije i sl. Škola takođe posreduje u pronalazenju smjestaja, apartmana, hotela, hostela, kuca, za potrebe polaznika iz zemlje i inostranstva koji nemaju boravište na u gradu u kojem škola egzistira.

Od maja 2017.g. Interlingua je uvela franšizno poslovanje te tako na tržištu ponudila svoje dugogodišnje iskustvo u jednom jedinstvenom paketu poslovanja i obučavanja klijenata.