Edukacioni Centar Interlingua

Kratke informacije o nama, misija i vizija

Title

Edukativni centar Interlingua za strane jezike, usluge, obuke u profesionalnim i radnim veštinama je jedna od prvih privatnih centara u Ex-Yu, te prva u prihvatanju i primjenjivanju suvremenih obrazovnih metoda. Prva od svih EC koja je bila u funkciji outsourcing-a za Univerzitete u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici.  Jedan od najinovativnijih centara u BiH i regionu. Naš cilj je ojačati kompetencije građana u smislu: boljeg statusa istih kod poslodavaca, izgradnje karijere, jačanje pozicija mladih pri zapošljavanju, kao i prevencije dugoročne nezaposlenosti, pomoći u sticanju novih znanja i vještina radi lakšeg zapošljavanja, te podrške razvoju preduzetništva, stvaranju pretpostavki za otpočinjanje poduzetničkog poslovanja i kvalitetnog ulaganja u obučavanje i obrazovanje svih zainteresovanih lica.

Kodeksi In_škole

SUVREMENE METODE

Nastava je zasnovana na principu komunikativne didaktike i interakcije. Osnovna metoda u pristupu podučavanja je tzv. TPC/PPP, Prezentiraj, Prakticiraj, Primjenjuj.

RAZNOVRSNI KURSEVI

Preko 100 obuka i kurseva iz oblasti: općih, poslovnih i stručnih stranih jezika, poslovne informatike, daktilografije, radnih vještina, administracije, ugostiteljstva.

Zašto izabrati Nas ?

Ovo je par razloga zašto smo mi pravi izbor za Vas .

Preko 80 stranih jezika – More Than 80 Foreign Languages

Edukativni centar za strane jezike i obuke u profesionalnim i radnim veštinama je jedna od najmodernijih obrazovnih privatnih edukacionih centara u BiH i regionu. Osnovana je od strane privatnog pojedinca, poduzetnika i usmjeren je ka izučavanju stranih jezika, stručnom obrazovanju i obučavanju nezaposlenih i zaposlenih osoba. Naš cilj je ojačati kompetencije građana u smislu boljeg statusa kod poslodavaca, izgradnje karijere, jačanje pozicija mladih pri zapošljavanju, kao i prevencija dugoročne nezaposlenosti, pomoć u sticanju novih znanja i vještina radi lakšeg zapošljavanja i podrška razvoju preduzetništva, stvaranje pretpostavki za otpočinjanje poslovanja i kvalitetno ulaganje u obučavanje i obrazovanje zainteresovanih lica.

Promovišemo lični i profesionalni razvoj osoba koje pohađaju naše obuke i pružamo im kvalitetno obrazovanje kroz praktično orijentisane obuke. Drustveno smo odgovorna firma. Obuke su prilagođene aktuelnim potrebama u privredi i omogućavaju lakše snalaženje u svijetu promjena.

Šta je VAŽNO pri odabiru škole stranih jezika

Preko 80 stranih jezika – More Than 80 Foreign Languages

Afrikaans
Albanian
Amharic
Arabic
Armenian
Azeri
Belarusan
Bengali
Bosnian
Bulgarian
Burmese
Cambodian
Cantonese
Catalan
Chinese
Creole
Croatian
Czech
Danish
Dari
Dutch
Farsi
Filipino
Finnish
Flemish
FoochowFrench
Fulani
Gallego
Georgian
German
Greek
Gujarati
Haitian-Creole
Hebrew
Hindi
Hmong
Hungarian
Icelandic
Indonesian
Italian
Japanese
Javanese
Kazakh
Khmer
Korean
Kurdish
Lao
Latin
Latvian
Lithuanian
Macedonian
Malay
MandarinMarathi
Marshallese
Mongolian
Myanmar
Navajo
Nepali
Norwegian
Nuer
Orominga
Pashto
Persian
Polish
Portuguese
Punjabi Romanian
Russian
Serbian
Shanghainese
Slovak
Slovene
Somali
Spanish
Swahili
Swedish
Tagalog
Tamil
Telegu
Thai
Tibetan
Tigrinya
Turkish
Twi
Ukrainian
Urdu
Uzbek
Vietnamese
Yiddish

Kratka historija Interlingue

Preko 30 godina rada

Edukacioni centar za strane jezike, usluge i ostalo obrazovanje Interlingua Sarajevo je lider u suvremenim metodama podučavanja u regiji, a u novembru 2018. godini je obilježila 30 godina postojanja. Školu je osnovao gospodin Edin Hadžić, 1988. godine, kao prvi privatni centar koji je u to vrijeme pružao usluge podučavanja stranih jezika u Ex-YU regiji. Od samog osnivanja glavni cilj škole je bio da pruži kvalitetno podučavanje stranim jezicima, obezbjedi kompetentan kadar, adekvatne treninge za predavače, kontinuitet usavršavanja, kao i  najkvalitetnije materijale za rad. Sa velikim entuzijazmom se krenulo u realizacija navedenih ciljeva. Pored nekolicine veoma jakih državnih institucija za učenje stranih jezika, u to vrijeme, posao za menadžera Interlingua-e  nije bio nimalo lagan. S obzirom da je bila prvi privatni centar,  postala je veoma atraktivna za tadašnju klijentelu i veoma brzo postala konkurentna na tržištu.

Škola nije prekidala svoj rad, čak je u pojedinim teškim periodima ratnih zbivanja, 1992-1995, pa sve do 2000.g. ostajala sama na tržištu što joj je pružilo više prilika da stekne neka nova iskustva.

Periodu od 1994-2009 škola postaje jedan od oblika outsourcing-a za nekoliko univerziteta, u Sarajevu, Zenici i Mostaru. Škola postaje centar za obuku, provjeru znanja i ocjenjivanje studenata.

Godine 2000, 2002. i 2005. gosp. Hadžić odlazi u London i uspješnim pregovaranjem uspijeva pridobiti pažnju menadžera iz UK, konkretnije  IHWO International House World Organization, ESL School London, Bell International, a nakon toga  krajem 2005. godine škola se pridružuje IHWO organizaciji.

 

Nakon 9 godina članstva naša škola napušta IHWO organizaciju, te nastavlja sa preuzetim standardima potpuno samostalna u svome radu.

Krajem 2015.g. Interlingua prosiruje svoju djelatnost, te pored postojeće djelatnosti otvara Centar za poslovnu informatiku web i grafički dizajn, projektovanje i programiranje, Centar za profesionalne i radne vještine, te Centar za poduzetništvo. Značajan projekat iz tog razdoblja je DLC projekat u organizaciji EC-EU. Design Language Courses je dvogodišnji program obuke visokih državnih službenika.

Interlingua takođe organizuje ljetnje škole u zemlji i inozemstvu, edukativne turisticke aranzmane, izlete, ekskurzije i sl. Škola takođe posreduje u pronalazenju smjestaja, apartmana, hotela, hostela, kuca, za potrebe polaznika iz zemlje i inostranstva koji nemaju boravište na u gradu u kojem škola egzistira.

Od maja 2017.g. Interlingua je uvela franšizno poslovanje te tako na tržištu ponudila svoje dugogodišnje iskustvo u jednom jedinstvenom paketu poslovanja i obučavanja klijenata.