Kursevi

Njemački jezik A2 Osnovni, 5KM po času/pol

Kategorija
STRANI JEZICI
Predavać
Dino
0 ocjena

Opis kursa

Njemački jezik A2 Osnovni 

Izgradite vlastiti za oko 800 riječi! Učite njemački za naprednije početnike!
Učite njemački jezik iz izvornog i iskusnog učitelja njemačkog jezika – Učite njemačku gramatiku, vokabular i razgovor! Učite njemački A2 nivo kako bi se uspješno pripremili za Goethe Certifikat Z, nivo A2! Unaprijedite Vaš njemački napravite progres ka višim nivoima! 

Pored 15 gramatičkih jedinica, ovaj kurs može uključivati i animirane audio i video klipove koji će vam olakšati učenje osnovnih njemačkih razgovora, savladavanje vještina čitanja i slušanja, kao i vokabulara. To je interaktivni kurs s mnogo raznolikih informacija sa vrlo iskusnim i motiviranim predavačima koji će vas voditi kroz cijeli kurs. Ovaj kurs vas takođe priprema za govorni i pisani dio ispita tj. certifikacije A2 njemačkog jezika.

Zahtjevi: Trebali ste završiti nivo A1 već prije početka ovog tečaja. Za koga je ovaj kurs: Ovaj kurs je savršen za sve učenike njemačkog jezika koji su već počeli učiti njemački jezik i koji imaju osnovno znanje tog jezika. Ako ste počeli učiti njemački jezik i želite ga i dalje usavršavati, ovaj kurs je savršena prilika za vas. Ovdje ćete naučiti sve gramatike potrebne za razinu A2. Ovaj kurs uključuje i audio i video koji će vas pripremiti za dio slušanja i govora, kao i druge vještine, kao što su čitanje i pisanje, te za sticanje certifikata A2 njemačkog jezika.


Ako niste upoznati sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike; evo kratkog pregleda:
A1 – Pripremni
A2 – Osnovni
B1 – Prijelazni


Podignite Vaše poslovne vještine na viši nivo! Unaprijedite Vaše poslovanje!


Broj modula

Ovaj program, Njemački A2 sadrži, ukupno 2 pod nivoa od po 40 časova, Schritte A2.1. i  Schritte A2.2, a svaki pod nivo sadrži po 2 modula, ukupno 80 časova, 40 sesija po 2 časa u bloku(90′). Trajanje 4 ili 8 sedmica, ovisno o dinamici kursa, polu intenzivni 8 sedmica/ intenzivni 4 sedmice.

1. Schritte  3   A2.1,    2 x 20 časova=40 časova
2. Schritte  4  A2.2,    2 x 20 časova=40 časova

ZERTIFIKAT A2   


CIJENE

Cijene: Osnovni  kurs Njemačkog jezika A2

Grupe: Cijena za min 20 časova(45′) : BAM=5KM+PDV po času/pol. Kalkulacija za minimum 4 polaznika u grupi. Plaćanje: rezervaija/registracija 100KM, 2 sedmice prije početka nastave, a ostatak  48h prije početka kursa odn prije UT. 


POLU-INDIVIDUALNI PROGRAM

  • Cijena za polu-individualni program 2-3 pol.

Polu-Individualni  program: cijena po času od 45′, po polazniku. Paket od min  20 časova! . Cijena iznosi min 7KM+PDV po polazniku po času, za 3 polaznika i 10KM+PDV, a za 2 polaznika po času po polazniku. (max 2-3 polaznika). Za ovaj program tj nivo A1 potrebno je 60 časova i dosta rada i vježbe kod kuće.


INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni  program: cijena po času od 45′, po dogovoru. Paket od min  20 časova! Više časova manja cijena. Cijena ovisno o dinamici, intenzitetu, količini časova (20-50 časova), trajanju, radnom statusu i kreće se od  min 20KM- max 35KM+PDV

INDIVIDUALNI PROGRAM

 


A2 TOTAL min 60  časova


CEFR

A2 – OSNOVNI

Nakon završetka ovoga stupnja polaznici će naučiti komunicirati na razini svakodnevnih tema, kako se snaći u različitim životnim situacijama, opisivati događaje iz prošlosti i budućnosti. A2 – FINALNI TEST


Tabela i opis nivoa

CEFR – Zajednički nivoi kompetencija


Dinamika

Dinamikom od 4-5x sedmično po 2-3 časa dnevno, intenzivni kurs traje 4 sedmice, prosječno 10 časova sedmično, a dinamikom 2-3x sedmično po 2-3 časa, polu-intenzivni kurs traje 8 sedmica, u prosjeku po 5 časova sedmično.


Certifikati i ispiti

Na kraju ovog programa, Njemački A2, polaže se završni ispit uz dodjelu diplome za uspješne. Ukoliko polaznici pohađaju pojedinačne module mogu dobiti samo Certifikat o pohađanju kurs-modula. Organiziran u dvije razine težine i nudi najmanje 800 vokabular pojmova i fraza. Svaka jedinica uključuje test čitanja, razumijevanja gramatike i vokabulara i vještina govora, pisanja i slušanja i to kroz pismenu i usmenu provjeru. Certifikat nakon nekog od nivoa vrijedi max 2 godine ukoliko se maksimalno ne koristi strani jezik.  Provjera znanja se može izvršiti i bez pohađanja kurseva ukoliko kandidati posjeduju znanje nekog od nivoa stranog jezika. Provjera znanja košta 150KM+PDV, a svaka druga “refresh” provjera nakon 2 godine 50KM+PDV, kojom se osvježava znanje i datum certifikacije. 


SADRŽAJ KURSA  A2

Sadržaj kursa pogledajte na linku ispod

A2.1 Schritte 3_Sadržaj kursa

A2.2 Schritte 4_Sadržaj kursa


 


Opći podaci

Grupe od minimum 6 do max 8 polaznika, te isključivo u radne dane.

Metodologija predavanja: Princip komunikativne didaktike i Interakcije. Spoj predavanja, analize slučaja, diskusije i praktičnih radionica. TPC metoda: Teach-Practice-Communicate

Predavači: Diplomirani profesori njemačkog, certificirani za oblasti jezičkih vještina.

Uslov: A1

Upis do 15. ili 25. a start do svakog 5-og ili 15-og u mjesecu, po sistemu rolling enrolment.

Radno vrijeme od 11 do 17h!

Adresa: INTERLINGUA, Ul. Branilaca Sarajeva 39/I.

Popusti: U slučaju prijave grupe polaznika iz iste firme ili organizacije odobravamo popust od 10%.


UPIS

Upis na kurseve je do 15. ili 25. u svakom mjesecu, a početak nastave svake prve i treće sedmice narednog mjeseca, obično ponedjeljkom.  Više informacija isključivo putem emaila: info@interlingua.edu.ba/Informacije putem Chat Emaila info@interlingua.ba  od 10h-16h

 

O predavaću

  • Dino