Kursevi

Ljetnja škola za organizirane grupe

Kategorija
EDUKACIJSKI TURIZAM
Predavać
Dino
0 ocjena

Opis kursa

Ljetnji  kamp za djecu, mlade i odrasle

u Hrvatskoj, C. Gori ili Sloveniji/Makedoniji. 

Kombinacija odmora, konverzacije na engleskom jeziku, zabave, partijanja, sporta, muzike, drame, filma, kulturnih zbivanja i nezaboravnog druženja. Osnovci i srednjoškolci! Provedite nezaboravno ljeto na moru,  jezeru,  planini. U saradnji sa našim školama partnerima ili u našem vlastitom aranžmanu  organizujemo kombinacijom aktivnosti  i želja naših polaznika nezaboravan i zanimljiv raspust. Kamp engleskog jezika ” Summer English School” je moguće organizirati za grupe polaznika na moru, Jadranskoj obali, prelijepim planinama sa idealnom nadmorskom visinom od 1000-1500m ili na nekom od jezera, Plitvičkim jezerima, Bledu, Ohridu i sl. Moguće su posjete historijskim gradovima, zanimljivim turističkim destinacijama. Ovaj način izučavanja engleskog jezika je već decenijama izbor mnogih škola iz UK ili USA kao i iz drugih zemalja širom Evrope i svijeta i uspješno se realizira u velikom broju zainteresiranih kampera, koji mogu doći iz cele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i ostalih zemalja regiona ili EU. Kalkulacija uključuje grupe od najmanje 30 polaznika po jednom programu.


Osnovna tema i naši zadaci ovog kampa su zdravlje, sport, informatička škola, strani jezici (engleski, njemački, ruski, kineski, arapski, turski i španski).


IZABERITE VAŠE MJESTO ZA KAMP STRANOG JEZIKA ili IT kamp za talentirane informatičare!!

BiH , Hrvatska, Slovenija, Srbija

More(ljeto/zima) : Neum/Klek, Dubrovačka rivijera, Makarska rivijera, Pelješac, Rovinj, Opatija, Kašteli, Split,…itd.

Planine (ljeto/zima) : Igman, Bjelašnica, Bijambare, Jahorina, Zlatibor, i dr. 

Boravak u etno selima: Herceg-Međugorje, Čardaci-Vitez, Babić-Rostovo, Begovo selo-Nišići…

Sa mnogo sunčanih dana tokom ljetnjeg perioda i klimom koja je kombinacija planinske i kontinentalne, Bijambare, Igman i Bjelašnica, Jahorina, Zlatibor i sl. su idealno mjesto za boravak i ambijent za nezaboravan raspust na čistom planinskom vazduhu. Posebno je poznata Bijambarska pećina.

Trajanje aranžmana od minimum 1 – max 4 sedmice na moru planini, jezeru i sl.


Program – od učenja do zabave

Program učenja za engleski jezik je u osnovi koverzacioni kurs s ciljem razvijanja vještina govora, razumjevanja teksta te unapređenje vokabulara tako da polaznicima za kratko vrijeme stiču sposobnost govora, samopouzdanje i sl. – Teme su odabrane i prilagođene polaznicima i uzrastu. Nastava se organizuje u 2 oblika i u prijepodnevnim i popodnevnim terminima:

 


Semi Intensive program 1 turnus=20 časova po 45′, 5 dana po 4 časa dnevno

Intensivni program 1 turnus=30 časova po 45, 5 dana po 6 časova dnevno’


Oba programa se rad prema odabranim temama koje su organizirane po afinitetu kampera. Sesije su u trajanju od 4×45 SEMII te 6×45′ INT.  Nastava specijalizovanog programa engleskog jezika se uz interesantne skripte realizuje u grupama od 10 do 15 polaznika koji su raspoređeni po uzrastu i nivou znanja.

 


Smještaj

Kamperi su smješteni u Hostelima ili posebnim odmaralištima za mlade, apartmanima i sl. Smeštaj je u prostranim i komfornim sobama sa 3 ili 4 ležaja ili u apartmanima sa 5, 6 ili 7 ležaja. Svaka soba i apartman je sa kupatilom i kablovskom televizijom. Ishrana je bogata i raznovrsna na bazi polupansiona ili pansiona. Hoteli posjeduju svoj sportski teren za košarku i mali fudbal, salu za stolni tenis kao i veliku salu za disco i večernje aktivnosti.


Cijena i uslovi plaćanja

Cijena kampa je ovisi o broju prijavljenih kandidata, mjestu, vrsti smještaja, a na bazi polupansiona ili pansiona. Za ranije rezervacije plaćanje je u ratama, cjelokupna isplata je na 15 dana do polaska. Rezervacija : Avans 50% ostatak na 3-4 rate koje treba isplatiti najkasnije 10 dana prije polaska. Otkazivanje aranžmana se vrši u skladu sa politikom i pravilima kuće koja nudi smještaj.

U cijenu je uračunato:

 • 6-7 dana, 5-6 punih/polu pansiona
 • sve nastavne i vannastavne aktivnosti
 • English Summer Camp majica i skripta
 • osiguranje po želji i
 • usluga ljekara po želji

**U cijenu nisu uračunati prevoz i ekskurzija i osiguranje te se posebno plaćaju.


Odaberite svoju smjenu/okvirni termini

 • I     smjena:  15. – 22. juna .
 • II    smjena:  22. – 29. juna
 • III   smjena:  29. jun – 04. jula
 • IV  smjena: 04. – 11.jula
 • V   smjena: 11-18. jula
 • VI  smjena: 18-25.jula
 • VII  smjena: 25.jula – 01.aug
 • VIII smjena:  01. – 08. aug
 • IX   smjena:  09-16.aug
 • X   smjena:  16-23.aug
 • XI   smjena:  23-31.aug

Prijavite se što prije, interesovanje je veliko!  Rezervišite svoje mjesto i provedite se nezaboravno!

O predavaću

 • Dino