Kursevi

Kurs Serviser računala

Kategorija
RADNE VJEŠTINE
Predavać
Dino
0 ocjena

Opis kursa

Serviser računala

3 modula po 30 časova

Pridružite nam se i postanite serviser računala. Izaberite zvanje koje je u BiH neophodno potrebno kako bi se zadovoljile trenutne potrebe za projektiranjem i održavanjem računala i računalnih sustava.

Interlingua Program Serviser računala omogućava vam znanje i certifikaciju neophodnu za projektiranje, instalaciju i održavanje računala i računalnih sistema.

Cilj programa je ovladavanje svim znanjima i aktivnostima neophodnim za samostalno sklapanje, održavanje i servisiranje PC računala kao i stjecanje znanja u sagledavanju specifičnih potreba korisnika, preporukama hardverskih resursa, sklapanju sustava kao i održavanje i servisiranje korisničke  hardverske opreme.


GRUPE

Grupe polaznika su male od 3-6 polaznika, tako da predavač ima mogućnost posvetiti svakom polazniku onoliko vremena koliko je potrebno kako bi se savladalo predviđeno praktično gradivo.


TRAJANJE

Program u trajanju od jednog ili dva mjeseca ovisno dinamici sastoji se od teoretskog dijela i vježbi putem simulacija na računalnoj opremi.  Nastava je usklađena s Hardware A+ što uključuje praktične vježbe sklapanja i održavanja računalnih komponenti i upoznavanje elektronike koja se koristi u svim računalnim komponentama. Kurs se satoji od 3 modula o 30 časova teoretske nastave sa praktičnom obukom.

Praktična nastava odnosi se na instalaciju i napredne tehnike rukovanja, rješavanja problema u operativnim sistemima Windows klase, obradu različitih datotečnih sustava kao i najčešće  korištenih mrežnih protokola. Nakon toga slijedi projektiranje, instalacija i održavanje Windows i Linux operativnih sustava, korištenje uslužnih aplikacija i softvera za održavanje operativnog sustava. U zadnjem dijelu programa polaznici će upoznati sigurnosne aspekte korištenja računalnih sustava i osnove umrežavanja.


Cijena jednog modula od 30 časova, iznosi 395KM. Nakon završena 3 modula polaže se završni ispit te se izdaje se certifikat o znanju rada na servisiranju računara.


Sadržaj programa:

Teorijska nastava:

• pojava mikroprocesora i osbnih računala (PC-a)

• građa osobnog računala

•  osnove operativnog sustava

•  rad s operativnim sustavima DOS i Windows

•  opis rada osobnog računala i mogućih kvarova

•  BIOS, monitori i dodatni uređaji za osobna računa

•  osnove popravaka PC-a

•  tehnika popravljanja

• zaštita na radu i zaštita od požara

Praktična nastava:

• aktivno sudjelovanje u radnom okruženju


UPIS

UPIS U TOKU!

Do svakog 25-og u mjesecu. POČETAK NASTAVE – Prva sedmica narednog mjeseca.

Naš EC Interlingua će svim polaznicima, a nakon kursa, pružiti mentorsku podršku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, objaviti listu osposobljenih polaznika na web stranici, te eventualno istu poslati potencijalnim poslodavcima.

O predavaću

  • Dino