Kursevi

Kurs: Kuhar i Pomoćni kuhar

Kategorija
RADNE VJEŠTINE
Predavać
Dino
0 ocjena

Opis kursa

Program ugostiteljske obuke :

Kurs: Kuhar i Pomoćni kuhar

30-40 časova po modulu, 395KM +PDV/modul, min 4 – max 6 polaznika u grupi 

Postani profesionalac u kuhanju, nauči tajne kuharstva, zaposli se u restoranu, hotelu, kruzeru ili pokreni vlastiti obrt i ostvari profit

Kurs i obuka za pomoćnika Kuhara – predviđeni su za svakog polaznika koji tek započinju svoju poslovnu karijeru na poslovima ovog profila. Jer, kuhati se mora prvenstveno s ljubavlju, bez obzira da li kuhate za svoje najmilije ili za goste nekog ugostiteljskog objekta. U svakom slučaju, za ovaj drugi poduhvat potrebno je mnogo prakse, kako biste se usavršili i umjeli da na adekvatan način prikažete svoje znanje, jer je ovo jedan od traženijih i profitabilnijih ugostiteljskih profila danas, kako kod nas tako i u svijetu. Dobar i kvalitetan kuhar, ali i dobra kuhinja preporuka su svakog ugostiteljskog objekta i garancija ugostitelju da će gost zadovoljan kvalitetom poslužene hrane ponovo svratiti. Kurs i obuka – Pomoćni kuhar – se bazira na teroretskom dijelu, vježbama, praktičnom radu i sticanju znanja u kuhinji restorana ili hotela, nakon čega je polaznik spreman za polaganje ispita. Diploma o uspješno završenom kursu, a koju je sebi time obezbjedio validna je za upisivanje u radnu knjižicu. Naši partneri su mnogi hoteli i restorani iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Italije. U tom smislu postoji mogućnost zapošljavanja najuspješnijih kandidata, probnog rada ili sl.


Grupe

POMOĆNI KUHAR

Cijena za kurs Pomoćni kuhar, 3 modula (90 časova teorije + 180 časova prakse) = 1185KM +PDV

KUHAR

Cijena za kurs Kuuhar, 4 modula (120 časova teorije + 360 časova prakse) = 1585KM +PDV (preduslov završen Pomoćni kuhar)

Min 4 polaznika max 6 polaznika


Individualni časovi

1.Pomoćni kuhar

Cijena po času __KM+PDV, Min 50 časova za sve module + 30 radnih dana prakse u ugostiteljskom objektu.

2.Kuhar

Cijena po času __KM+PDV, Min 60 časova za sve module + 30 radnih dana prakse u ugostiteljskom objektu. Uslov završen kurs Pomoćni kuhar


Uslovi za praćenje KURSA datog sadržaja su: završena najmanje srednja škola, trogodišnji ili četverogodišnji program sa odgovarajućim radnim iskustvom. Poželjno posjedovanje znanja općeg engleskog jezika, minimum na nivou A2.1 – Elementary, a njemačkog A1. (Pod 1.). Uslovi iz tačke 1. plus završen kurs za pomoćnog kuhara ili 3 godine iskustva na poslovima pomoćnog kuhara. (pod.2.)

OBAVEZNO obaviti Sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu, kako bi mogli obavljati praktični dio obuke. Praksa je takođe obavezna, minimum u odnosu 1:4, dakle 1 čas teorije a 4 časa prakse, preporučuje se ovaj omjer 1:4, posebno u kuharstvu u kojem je taj odnos minimum.


MODULI

Svaki od kurseva za konobare i pomoćnike kuhara sadrže po 3 modula od po 30 školskih časova. Program Ugostiteljskog posluživanja – Poslužitelj pića – Restoranski konobar sadrži 2 modula iz struke + jedan modul stranog jezika, engleski ili njemački po izboru većine u grupi te potrebama tržišta.


DINAMIKA

Intenzivni kurs 5x sedmično po 3-4č dnevno. Trajanje teoretskog dijela 2 sedmice. Ukupno 4 sedmice sa praksom.


Sadržaj programa: Ugostiteljsko kuharstvo:

OKVIRNI SADRŽAJ KURSA Pomoćni kuhar


UPIS

UPIS U TOKU!

Do svakog 25-og u mjesecu. POČETAK NASTAVE – Prva sedmica narednog mjeseca.

Naš EC Interlingua će svim polaznicima, a nakon kursa, pružiti mentorsku podršku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, objaviti listu osposobljenih polaznika na web stranici, te eventualno istu poslati potencijalnim poslodavcima.


 

O predavaću

  • Dino