Kursevi

Poslužitelj jela i pića, konobar

Kategorija
RADNE VJEŠTINE
Predavać
Dino
0 ocjena

Opis kursa

Program ugostiteljske obuke :

Kurs: Poslužitelj jela i pića, pomoćni konobar

3 modula po 30 časova, 395KM+PDV/modul, min 4 – max 6 polaznika u grupi

Upoznaj vještine usluživanja gostiju, komuniciranja sa gostima, zaposli se u hotelu, na kruzeru, ekskluzivnom restoranu, zaradi novac ili pokreni vlastiti biznis

Obuka za konobara – je kurs stručnog upoznavanja sa zadacima i načinom rada na poslovima konobara, sredstvima za rad i opremom sa kojom se susreće konobar, sanitarnim uslovima, vrstama objekata za rad, i sl. Osposobljavanje za konobara podrazumijeva i praktičnu obuku u ugostiteljskim objektima gdje se kandidat obučava da sa lakoćom i stilom obavlja posao konobara, da ovlada različitim tehnikama usluživanja (bečki, francuski, engleski način usluživanja), da se sa poštovanjem obraća gostu, da na najbolji način vrši usluživanje hrane i pića, usluživanje u specijalnim prilikama (svadba, banket, matura i sl). Naši partneri su mnogi hoteli i restorani iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Italije. U tom smislu postoji mogućnost zapošljavanja najuspješnijih kandidata, probnog rada ili sl.


Cijene

Individualno program za 1 osobu,

Polu-Individualno program, za 2 osobe,

Mini grupni program 3-4 osobe,

NOTE: Cijena jednog časa od 45′ ovisi o slijedećim stavkana: državi, regiji i sl., programu, dinamici(ekstenzivni, polu ili intenzivni),,terminima, iskustvu, obrazovanju i tipu predavača (strani/domaći, diplomirani, BA, MA, apsolvent i sl.), paketu i načinu plaćanja, (paket:1-4). (Ekstenzivni i stručni programi +20% na cijenu i sl.)


Uslovi za praćenje KURSA datog sadržaja su: završena najmanje srednja škola, trogodišnji ili četverogodišnji program sa odgovarajućim radnim iskustvom. Poželjno posjedovanje znanja općeg engleskog jezika, minimum na nivou A2.1 – Elementary, a njemačkog A1.

OBAVEZNO obaviti Sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu, kako bi mogli obavljati praktični dio obuke. Praksa je takođe obavezna, minimum u odnosu 1:3, dakle 1 čas teorije a 3 časa prakse, preporučuje se optimalni omjer 1:4, posebno u kuharstvu u kojem je taj odnos minimum.


MODULI

Svaki od kurseva za konobare i pomoćnike kuhara sadrže po 3 modula od po 30 školskih časova. Program Ugostiteljskog posluživanja – Poslužitelj pića – Restoranski konobar sadrži 2 modula iz struke + jedan modul stranog jezika, engleski ili njemački po izboru većine u grupi te potrebama tržišta.


DINAMIKA

Intenzivni kurs 5x sedničino po 3č dnevno. Trajanje teoretskog dijela 2 sedmice. Ukupno 4 sedmice sa praksom.


Sadržaj programa: 

OKVIRNI SADRŽAJ KURSA Posluživanje jela i pića


UPIS

UPIS U TOKU!

Do svakog 25-og u mjesecu. POČETAK NASTAVE – Prva sedmica narednog mjeseca.

Naš EC Interlingua će svim polaznicima, a nakon kursa, pružiti mentorsku podršku  za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, objaviti listu osposobljenih polaznika na web stranici, te eventualno istu poslati potencijalnim poslodavcima.


 

O predavaću

  • Dino