English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Grafički dizajn

Corel Draw

TRAJANJE KURSA: 1 sedmica po modulu od 10h, Ukupno 3 modula, 3 sedmice(3x10h)


Početak nastave: po dogovoru obično svakog 5-og. Na upit!


Kurs Corel Draw je namijenjen onim polaznicima, koji žele da nauče kako da svoje ideje pretoče brzo i efikasno u profesinalno grafičko riješenje. Tokom kursa ćete naučiti kako da dizajnirate logotipe, kataloge, vizit karte, plakate, časopise.i još mnogo toga. Naučićete kako da radite pripremu za štampu i prelom teksta. Takodje ćete znati i kako da postojeće dokumente prebacite u PDF format, odnosno da kreirate nove dokumente u PDF formatu. Neće Vam ostati nepoznate ni palete boja koje se koriste u štampi, i načini uskladjivanja istih sa Vašim radovima.

Pročitaj više...
 

QuarkXPress

TRAJANJE KURSA: 1 sedmica po modulu od 10h, Ukupno: 4 modula, 4 sedmice(4x10h)


POČETAK NASTAVE : po dogovoru obično svakog 5-og. Na upit


Obuka za QuarkXPress trаje oko 3-6 sedmica, ovisno o intenzitetu(SEMI ili INTI) i ima ukupno 40 punih sati raspoređenih u 4 modula od po 12h(jedan modul). Za pohađanje ovog kursa potrebno je osnovno poznavanje rada na računaru. QuarkXPress je program koji služi za pripremu za štampu tj. za "sklapanje" strana neke publikacije od već gotovih elemenata (slika, teksta i vektorskih crteža).Ovaj kompleksni softevr jedan je retkih na tržištu koji nosi reputaciju standarda medu DTP (Desktop Publishing - stono izdavašvo) aplikacijama.

Pročitaj više...
 

Photoshop

TRAJANJE KURSA: 1 sedmica po modulu od 10h, Ukupno 1 modul, 1 sedmica(1x10h)


Početak nastave: po dogovoru obično svakog 5-og. Na upit!


Adobe Photoshop je program za obradu, kreiranje i prezentovanje fotografija, slikanje i dizajn. Toliko je rasprostranjen među profesionalcima da nema konkurenciju. Pošto prvenstveno služi za obradu fotografija, obuka je namenjena prvenstveno fotografima, grafičkim i web dizajnerima koji se svakodnevno sreću sa problemom obrade fotografija. A pošto predstavlja dobar izbor za slikanje, biće izuzetno koristan i slikarima i ilustratorima. Tu spadaju i oni koji se bave izradom tekstura za video igrice i arhitektonske vizualizacije.


Pročitaj više...
 

Adobe Illustrator

TRAJANJE KURSA :  1 sedmica po modulu od 10h, Ukupno 2 modula, 2 sedmice(2x10h)


Početak nastave: po dogovoru obično svakog 5-og. Na upit!


Adobe Illustrator je program za dizajn i vektorsko crtanje. U njemu se, uglavnom, radi dizajn vezan za štampu, rijetko i dizajn web strana. Takođe, predstavlja dobar izbor za ilustratore. Ovo je obuka koja će najviše koristiti grafičkim dizajnerima, web dizajnerima i  ilustratorima. Ako polaznik nema smisla za dizajn, a savlada ovu obuku, postaće grafički operater i može raditi pripremu za štampu, što je takođe, dobro plaćeno zanimanje. Pročitaj više...
 

Adobe In Design

TRAJANJE KURSA :  1 sedmica po modulu od 10h, Ukupno 2 modula, 2 sedmice(2x10h)


Početak nastave: po dogovoru obično svakog 5-og Na upit!


Adobe InDesign je program za dizajn i izradu knjiga, novina, magazina, kataloga i ostalih višestraničnih publikacija. Predstavlja dopunu Illustratoru i Photoshopu tako da ova tri programa obuhvataju sve bitne grane grafičkog dizajna. Obuka će koristiti grafičkim dizajnerima i operaterima grafičke pripreme. Po završetku ove obuke polaznici će biti osposobljeni da izrade kompletan korporativni identitet firme (logotip, memorandum, promotivni flajer, plakat, reklamu za časopis, bilbord, uzorak kataloga, knjigu, časopis). Za pohađanje ovog kursa potrebno je osnovno poznavanje rada na računaru, odn. OS Windows.

Pročitaj više...
 


178001