English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Njemački za ugostitelje
Subota, 18 Mart 2017 16:06

NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE, 2 Modula, 40 časova, 195KM+PDV, za konobare, kuhare, pomoćne radnike. turističke radnike, hoteljere i sl. 

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže ugostiteljske radnike, pomoćne konobare i kuhare. Uslov je poznavanje njemačkog jezika min B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, Cijena po modulu od 20 casova je 195KM. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalistički program namijenjen je svima koji rade ili bi željeli raditi u inostranstvu, oblast turizam i ugostiteljstvo. Program je vrlo pregledan, obuhvaća sve važne komunikacijske situacije i uz niz praktičnih vježbi omogućuje Vam da se u kratkom periodu pripremite za rad s osobama njemačkog govornog područja, te sa njemačkim gostima i turistima u BiH, uz upoznavanje i uvježbavanje riječi i rečenica koje se koriste u hotelima, restoranima, turističkim agencijama ili nekim drugim ugostiteljsko-turističkim objektima. Kurs sadrži 2 modula od po 20 školskih časova u trajanju od 2 mjeseca, a cijena ZA OBA MODULA je 195+PDVKM za oba modula. Kalkulacija cijene je bazirana na grupi od min 6 do max 8 polaznika.



Vježbe – Uvježbavanje živih situacija i razgovora sa personalom ugostiteljskog objekta, izražavanja dobrodošloce, primanje narudžbe i boniranje, objašnjenje ponude jela i pića, preporučivanje obroka,  razgovora o namirnicama, trebovanju namirnica i postupcima prerade namirnica i sl.


SADRŽAJ KURSEVA:


NJEMAČKI JEZIK


- Osoblje i radna mjesta u ugostiteljstvu

- Predstavljanje i upoznavanje

- Inventar u restoranu i kuhinji

- Vrste čaša

- Ugostiteljski objekti

- Preporučiti i opisati restoran

- Što jedu i piju ljudi?

- Glavni obroci

- Doručak, Vrste doručka

- Doručak u sobi

- Ručak, Večera

- Vrste voća i povrća

- Teletina, Govedina, Svinjetina, Janjetina

- Perad, Divljač

- Ribe, Plodovi mora

- Rezervacija stola

- Kako doći do restorana?

- Vrijeme i datum

- Narudžba jela

- Preporuka jela



ENGLESKI  JEZIK

- Osoblje i radna mjesta u ugostiteljstvu

- Predstavljanje i upoznavanje

- Ugostiteljski objekti

- Inventar u restoranu i kuhinji

- Što ljudi jedu i piju?

- Glavni obroci

- Dručak, Vrste doručaka, Ručak

- Brošura, Turistički aranžman

- Sport i rekreacija

- Objasniti postave stola.

- Hotelske usluge

- Stolni inventar

- Recepture

- Opisivanje jela po jelovniku

- Posluživanje gotovih jela i jela po narudžbi

- Pružanje informacija o jelovniku

- Voda, energija i papir u očuvanju okoliša





po završetku programa polaznik će :


NJEMAČKI JEZIK

-       Upoznati zanimanje u ugostiteljskoj struci.

-       Opisati radno mjesto konobara.

-       Predstaviti sebe i drugu osobu

-       Opisati predmete i inventar u kuhinji i restoranu na temelju predloška. Komunicirati na ljubazan način u restoranu

-       Nabrojati ugostiteljske objekte.

-       Preporučiti restoran

-       Upoznati prehrambene navike pojedinih zemalja.

-       Opisati vrste doručka. Primiti narudžbu za doručak.

-       Navesti osnovna jela koja se poslužuju za ručak i večeru.

-       Nabrojati voće i povrće.

-       Nabrojati vrste mesa. Prepoznati pojedina jela na temelju predloška. Nabrojati pojedina jela od mesa.

-       Navesti morske i slatkovodne ribe, te plodove mora.

-       Primiti rezervaciju. Objasniti kako doći do restorana.

-       Primiti i pozdraviti goste. Ponuditi mjesto u restoranu.

-       Primiti narudžbe u restoranu.

-       Preporučiti jelo i piće.

-       Reagirati na reklamaciju. Izraziti se o mogućnosti plaćanja. Ispratiti gosta.


NGLESKI JEZIK

-       Navesti karakteristike ugostiteljstva, restorana i osoblja.

-       Osnove jelovnika

-       Opisati inventar i radove u restoranu na temelju predloška. Komunicirati na ljubazan način u restoranu. Prehrana i navike u jelu

-       Upoznati prehrambene navike pojedinih zemalja. Opisati vrste doručka. Primiti narudžbu za doručak.

-       Navesti jela koja se poslužuju za ručak i večeru

-       Upoznavanje s hotelom i hotelskim uslugama.

-       Objasniti mali vikend aranžman

-       Navesti vrste i glavne dijelove mesa. Objasniti postave stola.

-       Prepoznati pojedina jela na temelju predloška. Nabrojati pojedina jela od riba. Planiranje jelovnika.

-       Posluživanje pansionskog gosta. Informacije o vremenu

-       Primiti telefonsku rezervaciju. Dati informaciju o objektu i jelovniku. Opis jela. Ekologija i zdravi okoliš.




ENGLESKI JEZIK

- Osoblje i radna mjesta u ugostiteljstvu

- Predstavljanje i upoznavanje

- Ugostiteljski objekti

- Inventar u restoranu i kuhinji

- Što ljudi jedu i piju?

- Glavni obroci

- Dručak, Vrste doručaka, Ručak

- Brošura, Turistički aranžman

- Sport i rekreacija

- Objasniti postave stola.

- Hotelske usluge

- Stolni inventar

- Recepture

- Opisivanje jela po jelovniku

- Posluživanje gotovih jela i jela po narudžbi

- Pružanje informacija o jelovniku

- Voda, energija i papir u očuvanju okoliša

NJEMAČKI JEZIK

- Osoblje i radna mjesta u ugostiteljstvu

- Predstavljanje i upoznavanje

- Inventar u restoranu i kuhinji

- Vrste čaša

- Ugostiteljski objekti

- Preporučiti i opisati restoran

- Što jedu i piju ljudi?

- Glavni obroci

- Doručak, Vrste doručka

- Doručak u sobi

- Ručak, Večera

- Vrste voća i povrća

- Teletina, Govedina, Svinjetina, Janjetina

- Perad, Divljač

- Ribe, Plodovi mora

- Rezervacija stola

- Kako doći do restorana?

- Vrijeme i datum

- Narudžba jela

- Preporuka jela

Vježbe – Uvježbavanje živih situacija i razgovora sa personalom ugostiteljskog objekta, izražavanja dobrodošloce, primanje narudžbe i boniranje, objašnjenje ponude jela i pića, preporučivanje obroka,  razgovora o namirnicama, trebovanju namirnica i postupcima prerade namirnica i sl
.
 
178000