English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Kurs za komercijaliste, ekonome, logističare, trgovce i prodajne menadžere
Nedjelja, 22 Januar 2017 22:46

Kurs za komercijaliste, 30 časova, 1-6 sedmica, 395KM + PDV

Želite postati komercijalist, trgovac-prodavač, logističar, ekonom ili prodajni menadžer? Raditi u nabavi, marketingu, upravljati zalihama, skladištem i sl. te upoznati se satajnama uspješne prodaje onda je ovo pravi izbor za Vas!

Komercijalisti su potrebni svima, jer svaka firma, koja se bavi uslugama ili proizvodnjom, mora to nešto što nudi i da proda. Zato ljude, koji vladaju ovom vještinom prodaje, traže svi. Oni su ti koji, praktično, nikada ne propadaju. Svaka firma može da ostane bez posla iz jednog ili drugog razloga, ali ne i dobar komercijalista. On lako nalazi drugu firmu u kojoj će zarađivati još više. Osoba koja radi na poslovima komercijaliste obavlja poslove nabave, prodaje i organizacije poslovanja i logističkih procesa u proizvođačkim i uslužnim firmama, veleprodaji i maloprodaji te unutrašnjoj i vanjskoj trgovini. Školovanje za komercijalista namijenjeno je osobama koje rade taj posao kao i onima koji se žele time baviti. Program objedinjuje teorijsku i praktičnu nastavu primjenjivu u različitim aspektima komercijale i prodaje. Za polaznike koji žele ovladati komercijalnim poslovima  i svojim znanjem pridonijeti uspješnom poslovanju firme u ovoj djelatnosti privrede ovaj smjer je pravi izbor! 


Prodajno, Trgovačko ili Komercijalno poslovanje je široka djelatnost i shodno tome naša obuka je dizajnirana tako da obuči trgovca/komercijalistu/prodavca u skladu sa potrebama klijenata odn. poslodavaca. Predmeti i kurs moduli koji se mogu  izučavati prema Vašem izboru i potrebama su: Trgovačko poslovanje, 1,2, ili 3, Poznavanje robe, Prodajno poslovanje, Nabavno poslovanje, Poslovanje prodavnice, Upravljanje prodavnicom, Prodajna komunikacija i sl. u ovisnosti kome želite namijeniti i kamo usmjeriti obuku, samim prodavcima koji su u direktnom kontaktu sa kupcima, ili je to osoblje u skladištu, nabavi ili su to upravitelji prodavnica, šefovi odjela i sl. U stanju smo dizajnirati prave kurseve za Vas i zajedno sa Vama odabrati prave module koje vam trebaju u stvarnim poslovnim situacijama.


Zanimanje prodavača i komercijaliste podrazumjeva vještu komunikaciju i kvalitetan rad sa ljudima. Da biste savladali ovu kompleksnu vještinu, potrebni su vam prije svega profesionalci u ovom poslu, profesori, koji žele da svoje dugogodišnje stečeno znanje i iskustvo pretoče u Vas i pruže Vam sve ono, što Vam je potrebno da biste lakše savladali potrebno gradivo. Zbog toga se u našem timu nalaze profesori koji žele da Vam prenesu svoje znanje i iskustvo na najkvalitetniji i najprofesionalniji način i time doprinesu Vašem poslovnom uspjehu u životu. Jer, dobri trgovci su uvek traženi i potrebnio svugdje. Najpotrebnije je dobro i kvalitetno savladati predviđen program, čime automatski stičete sigurnost u sebe i svoj rad.


Sadržaj programa:


Kurs sadrži 3 modula svaki od po 30 školskih časova
TRGOVAČKO POSLOVANJE


Trgovačko poslovanje 1, 2, 3

Modul 1 - TPO - Trgovačko i prodajno poslovanje 1 (30 časova)

 • Prodavač/komercijalist-tko je to ili tko sam ja?
 • Osnovna objašnjenja o gospodarstvu, tržištu i trgovini;
 • Gospodarski subjekti-trgovačka društva;
 • Vrste prodavaonica
 • Faktori uspješnog poslovanja
 • Asortiman i zalihe robe u prodavaonici
 • Poslovanje prodavaonice - Opskrba prodavaonice robom i priprema iste za prodaju
 • Poslovanje prodavaonice - Proces prodaje
 • Dokumentacija i evidencija poslovanja prodavaoniceModul 2 - TPO - Trgovačko poslovanje 2 (30 časova)

 • Tržište;
 • Marketing;
 • Distribucija;
 • Upravljanje zalihama;
 • Skladište;
 • Evidencija zaliha robe u skladištu,
 • Manipulacija robom,
 • Špedicija (otpremanje) i
 • Transport (prijevoz robe), i
 • Troškovi.


Modul 3 - TPO - Trgovačko poslovanje 3 (30 časova)

 • Organizacija trgovičkih gospodarskih subjekata;
 • Pokazitelji uspješnosti i kvalitete poslovanja;
 • Nabava;
 • Kalkulacija cijene;
 • Prodaja;
 • Procesi nabave i prodaje;
 • Novčarsko poslovanje;
 • Poslovanje u vanjskoj trgovini;


Trajanje kursa i fond časova


Svaki modul sadrži 30 časova po 45', u prosjeku i normalno dinamikom  traje cca 1-6 sedmica. Polu-intenzivni kurs se pohađa 2-3x sedmično po 2-3 časa dnevno. Intenzivni kurs s pojačanom dinamikom od 4-5 puta sedmično po 2-6 časova ddnevno. 

Kurs traje oko 4-5 sedmica sa završnim-finalnim testiranjem, a ovisno o dinamici kursa. Pohađa se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.  Ukupan fond časova sa završnim testiranjima iznosi 30x45', a uključuje teoretska nastavu + praktičan rad. 


Okvirni raspored časova


Red.Br. TERMIN PONEDJ. UTORAK SRIJEDA ČETVRT. PETAK

PRP-PRIJEPODNEVNI OKVIRNI TERMINI

TERMIN OPCIJA 1 

1.dvočas 10.00-11.30 M1 M1 PAUZA M1 M1
2.dvočas 11.45-13.15 M1
M1
M1/svaki drugi
TERMIN OPCIJA 2 

1.dvočas 14.00-15.30 M1 M1 M1 M1 PAUZA
2.tročas 15.45-17.15 M1
M1
M1/svaki drugi

Časovi se odvijaju u prijepodnevnim i popodnevnim terminima i to počev od 10h pa do 13h ili od 14-17 h. Dnevna ukupna frekvencija časova PRP termina može se zamijeniti sa ukupnom frekvencijom PPD termina i obratno.

TPO  -  Trgovačko poslovanje                      I+II+III  (30+30+30 č. )

1.1. Osnovni kurs 30 časova

1.2 Napredni kursevi 2x 30 časova
TOTAL :                                                                         90 za 3 modula+90časova ili 60h praktičnog rada, prakse u trgovini.Cijena obuke/ Način plaćanja


Način plaćanja

Žiro račun poslovne banke

Rad u grupi

Polu-individualno 2-3 polaznika međusobno dijele cijenu po času 35KM+PDV plus registracija po polazniku 100KM.

Za 4-8 polaznika 395KM po polazniku.

UPLATA  registracija(najkasnije 2 sedmice prije početka kursa) u iznosu od 195KM + ostatak i to:

1. rata ( DAN PRIJE POČETKA NASTAVE MODULA I-III ) u iznosu od 200KM,NOTE: Ukoliko kandidat odustane 2 do 1 sedmice prije početka nastave iznos uplaćene registracije u iznosu od 195KM će se vratiti polazniku, a ako odustane 7 dana prije početka nastave, škola neće vratiti uplaćeni iznos registracije u iznosu od 195KM. Ukoliko kandidat odustane na početku ili u toku nastave dužan je izmiriti sve obaveze cjelokupnog plaćanja kursa, a prema cijenovniku.

*DISTRIBUTERI LITERATURE, PREDAVAČI i ORGANIZATORI MORAJU BITI UPOZNATI SA POČETKOM NASTAVE NAJMANJE 2 SEDMICE PRIJE POČETKA NASTAVNOG CIKLUSALITERATURA:


Opcija 1: Kupovina ili Rentanje (knjige se koriste isključivo na času.)

Opcija 2: Rentanje - Korištenje knjiga na času.

Handouts materijali su obezbjeđeni po potrebi na času.


NOTE: Ukoliko kandidat odustane 2 do 1 sedmice prije početka nastave iznos uplaćene registracije u iznosu od 95KM će se vratiti polazniku, a ako odustane 7 dana prije početka nastave, škola neće vratiti uplaćeni iznos registracije u iznosu od 95KM. Ukoliko kandidat odustane na početku ili u toku nastave dužan je izmiriti sve obaveze cjelokupnog plaćanja kursa, a prema cijenovniku.

*DISTRIBUTERI LITERATURE, PREDAVAČI i ORGANIZATORI MORAJU BITI UPOZNATI SA POČETKOM NASTAVE NAJMANJE 2 SEDMICE PRIJE POČETKA NASTAVNOG CIKLUSAIndividualna nastava


Polaznici koji žele pohađati individualnu nastavu trebaju uraditi ulazno testiranje znanja iz oblasti stranih jezika, IT i eventualno poslovnih vještina-poznavanje daktilografije. Ulaznim testiranjem se utvrđuje broj modula koji polaznik treba pohađati, odnosno broj predmeta te fond časova koji je potreban da polaznik uspješno savlada predviđenu obuku. Polaznik prije navedenih testiranja uplaćuje registraciju u iznosu od 200KM i to 2 sedmice prije predviđenog testiranja. Cijena časa iznosi 35KM+PDV.  Ukupan iznos umanjen za registraciju se uplaćuje unaprijed za predviđeni i odgovarajući broj časova.

Investirajte u znanje i u Vašu profesionalnu budućnost!


 
177889