English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

UREDBE PONAŠANJA U SARAJEVO


PRAVILNIK EC Interlingua možete pronaći na linku:


PRAVILNIK I KODEKS PONAŠANJA U EC INTERLINGUAULAZ U ZGRADU

Za vrijeme trajanja nastave, nije dozvoljeno okupljati se ispred učionica u kojima traje nastava te preglasno razgovarati kako se ne bi remetio nastavni proces. Prilikom napuštanja zgrade molimo da uvažavate i druge stanare. Zbog nesmetanog odvijanja nastave molimo vas da dođete u zgradu najranije 5 minuta prije početka nastave, kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva.


Zbog reda i čistoće naše škole, pušenje i konzumiranje hrane i pića u zgradi škole nije dozvoljeno.  Pušenje nije dozvoljeno u učionici, holu, haustoru zgrade nego isključivo ispred zgrade u kojoj se nalazi centar.


NA NASTAVI

Dolazak : Na nastavu JE POŽELJNO dolaziti na vrijeme.

U slučaju da zakasnite na početak nastave, a više od 15 minuta, molimo da ne ometate nastavu.

Na nastavi biste trebali imati literaturu i ostali potreban pribor !!


NASTAVA(Interlingua In Sarajevo)

Polaznici pohađaju nastavu prema datom rasporedu. Nastava se pohađa 2 puta sedmično,  u bloku 1,5h tj. po 2 školska časa od 45' te svaki drugi petak po 2 časa od 45' što je prosječno 5 školskih časova sedmično u ukupnom trajanju kursa od 4 sedmice. (5  časova x 4 sedmice = 20 časova sa uključenim finalnim testiranjima)

InSA  centar određuje dane pohađanja istih te zadržava pravo izmjene istih, a u dogovoru sa polaznicima. Dani pohađanja nastave su svi radni dani od Ponedjeljka - Petka ili eventualno subote.

InSA  centar zadržava pravo otkazivanja ili prolongiranja početka nastave i do narednog upisnog roka ukoliko se ne prijavi odgovarajući minimalni broj kandidata, da promjeni termin ili zamjeni predavača ukoliko to nalažu uslovi. Broj polaznika u jednoj jezičkoj grupi(Rad u grupiŽ) min 4 do maksimum 8 polazniika. Kalkulacija cijene od 150KM je na bazi grupe od 6 polaznika.

InSA centar obezbjeđuje literaturu kojom se polaznici mogu poslužiti isklučivo na času. Polaznici koji žele imati knjigu u trajno vlasništvo istu mogu kupiti u nekoj od sarajevskih knjžara,  Buybook, .... ili sl.


Upotreba vaših mobilnih telefona za vrijeme trajanja nastave nije dozvoljena.

Svi koji nakon više upozorenja upotrijebe mobilni telefon mogu biti udaljeni sa nastave.

Tokom nastave za vrijeme predavanja ili vježbi nije dozvoljeno remetiti nastavu i smetati drugima.


Molimo sve polaznike da poštuju procedure i kućni red škole kako bi postigli bolju učinkovitost u nastavi.  Sva pitanja vezana za organizaciju nastave se  šalju putem emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli

 
178000