English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

English for Engineering

ENGLESKI ZA INŽINJERE GRAĐEVINE, MAŠINSTVA, ELEKTROTEHNIKE..i sl.

Engleski za inženjere razvija komunikacijske vještine i stručna znanja engleskog jezika iz profesija inženjer građevine, elektrotehnike, mašinstva i sl. omogućujući im da komuniciraju sa više smopouzdanja te učinkovitije s kolegama iz struke tj. klijentima. Takođe je namijenjen i studentima građevine, mašinstva, elektrotehnike i sl. Kurs se sastoji od 2 modula po 20 časova ovisno o nivou(Intermediate ili Upper-intermediate). Cijena po modulu je je 195KM+PDVDeset samostalnih jedinica pokrivaju teme zajedničke za sve vrste inženjera - uključujući građevinske, iz elektrotehnike i mašinstva - kao što su postupci i mjere predostrožnosti, monitoring i kontrola, te projektiranje itd. Autentične aktivnosti - od opisivanja  tehničkih problema i sugeriranja rješenja,  rad s crtežima - čine kurs relevantnim i motivirajućim.   Uslov: Min B1-Intermediate.
Intenzitet kursa može biti: 1. ekstenzivan (EKSTI) 2x sedmično po 2 časa, jedan modul traje 5 sedmica, 2. poluintenzivni(POLI) 2x2 časa sedmično+svaki drugi petak po 2 časa, u prosjeku 5 časova sedmično, jedan modul traje 4 sedmice ili 3. intenzivni(INTI), 4-5x po 2 časa sedmično, jedan modul traje 2-3 sedmice. Nastava se može organizirati ovisno o izboru većine klijenata. U sva tri oblika dinamike pohađanja dodaje se jedan dolazak više, obično zadnji petak u mjesecu ukoliko ođe do gubitka nastave uslijed praznika i sl. Dinamika nastave za manje grupe se reguliše posebnim rasporedom!


DINAMIKA NASTAVE
EKSTENZIVNI POLU-INTENZIVNI* INTENZIVNI
2x2 časa(45') 3x2 časa(45')* 4-5x2časa(45')
20č/modul/5 sedmica 20č/modul/4 sedmice 20č/modul/2-3 sedmice

NOTE: *svaki drugi petak +2 časaKljučne značajke


• redovito naglaskom na tehničkim i polu-tehničkim vokabularom omogućava polaznicima da se upoznaju s korištenjem u praksi stručnog jezika potrebnog za rad.

• Autentične tekstove i realne zadatke pomoći će u pripremi polaznika za svakodnevni rad iz struke.

• Naglasak na receptivnim i produktivnim vještinama, npr. slušanje i govor pomaže učenicima da razviju svoje komunikativna sposobnosti u ovoj struci.


 
178000